Loading...
porsche sc van den berg

Porsche Aankoopkeuring

Laat de Porsche keuren die u op het oog heeft!

De technische staat waarin een auto verkeerd, lees je niet af aan een paar “dikke” wielen en een leuk kleurtje. Onderhuids gaat er vaak meer schuil dan u denkt. De technische onderhuidse mankementen overtreffen vaak ieders voorstellingsvermogen van de reparatiekosten. Laat u daarom niet verleiden door alleen de optische staat van de auto.

 • Het gaat bij de verkopende partij meestal om een eenmalige actie en niet om een langdurige relatie.

 

 • Zorg ervoor dat u opdracht geeft voor een aankoopkeuring door een door U geselecteerd bedrijf, om er voor te zorgen dat er een juiste objectieve keuring plaats vindt waar u iets mee kunt.

 

 • Ons streven is ernaar om een langdurige relatie op te bouwen met een toekomstige aspirant klant. Wij kunnen het immers niet verkopen om eerst een Porsche goed te keuren en vervolgens bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt de klant te verrassen met een waslijst aan mankementen.

 

 • Let er altijd op dat er enige vorm van “onderhoudshistorie” bij de auto die u op het oog heeft aanwezig is. Dit is ook van essentieel belang bij een eventuele latere verkoop van de Porsche.

 

 • Afspraken voor een aankoopkeuring kunnen over het algemeen op zeer korte termijn gemaakt worden vanwege het vaak spoedeisende karakter van een eventuele aankoop. Keuringen genieten bij ons een “priority” behandeling.

 

 • Een goede bron bij het zoeken naar een auto is o.a. Marktplaats, autotrader, etc..  Op deze websites worden een ruim assortiment Porsches aangeboden voor de voor de meest uiteenlopende prijzen. Hierin geldt de regel; goedkoop is over het algemeen duurkoop. Maar de duurste hoeft niet altijd de beste te zijn.

 

 • Neem de tijd voor het kritisch vergelijken van diverse aanbiedingen en heb daarbij een kritisch oog voor details. Kom beslagen ten ijs en zorg ervoor dat u zich verdiept heeft in een bepaalt type/model. Het gaat immers meestal over niet geringe bedragen. Ga niet over één nacht ijs en informeer goed naar de “vaste lasten” die een dergelijk auto met zich meebrengt, zoals verzekering, brandstofverbruik, belasting en post onderhoud.

 

 • Verzekeringsmaatschappijen berekenen vaak torenhoge premies als het gaat om bijzondere auto’s. Deze worden vaak aangemerkt als “risico goederen”. Toch is er wel een maatschappij te vinden die er een reële premie weet aan te bieden. Let echter wel op de voorwaarden zoals garage stalling en nacht  clausules, gebruikers km limiet etc. De goedkoopste premies zijn vaak gebonden aan nadelige gebruiker voorwaarden wat vaak over hoofd gezien wordt.

 

 • Betreft de aankoop van een klassieker dan raden wij u aan de auto altijd te laten taxeren door een beëdigd taxateur. Dit voorkomt vervelende verrassingen bij een eventuele schade of diefstal. Gezien er nauwelijks dagwaardes bekend zijn over Porsches in het algemeen. Vaak wordt maar naar de waarde gegist zonder enige onderbouwing door verzekeraars als er uitgekeerd moet worden. Bij een taxatie ligt deze waarde dan vast en is daardoor vrijgesteld van de eventuele discussie over de “dagwaarde” . Let er op dat de verzekeraar wel het taxatie rapport eerst moet accepteren voorts het te verzekeren bedrag akkoord is. Bij Augustijn expertice kunt u terecht voor  Porsche taxatie keuringen; http://www.auto-expertise.nl

 

 • Wij hebben tevens een ruim assortiment boeken over alle types Porsche. Hierin kunt u een indruk krijgen wat een verscheidenheid aan types er bestaat bij dit merk.

 

 • Wat wij doen wij bij een Porsche aankoopkeuring en wat krijgt u hier voor?
 1. – uitgebreid rapport met 95 punten
 2. – fotoreportage  van mankementen
 3. – eventuele verwachte reparaties in de toekomst

Ons tarief voor een aankoopkeuring is €150,- excl. BTW

Laatste Blog Berichten

Bekijk hier de laatste blog berichten

In de werkplaats…

Ford Mustang GT500 Shelby, koppeling vervangen en onderhoud

Remtangen Tesla voorzien van rode lak

Porsche Capristo uitlaten

Porsche Cayman S Capristo uitlaat met 200 cellen cats   Porsche 997 4S Capristo uitlaat   Porsche 997 Carrera 4 Cabrio Capristo uitlaat  

Restauratie Formule Vee HVB

        Oude Foto's van de Formule Vee HVB   Klassieke Foto's van Vroeger     Foto's van andere Formule

Porsche 928 in uitmuntende staat

Deze Porsche 928 uit 1990 verkeerde in een uitmuntende staat, zelfs met een leeftijd van 27 jaar waren alle bouten en moeren nog voorzien van een goude passiveer